Så säkrar du en fällande dom efter våldtäkt

Så säkrar du en fällande dom

efter våldtäkt

Om du blir våldtagen av, säg sex stycken främmande killar som tagit dina kläder, mobil samt låst dörren till rummet ni befinner er i, och känner att en fällande dom vore någonting bra. Tänk då på att:
 
1. Be killarna att ta en paus i övergreppen så att du kan få kliva upp och tända lampan. Kom ihåg - ett mörkt rum är lika med minskad trovärdighet vid identifikation. Ett litet tips är att be dem ha namnbrickor på tröjorna, så att du inte blandar ihop dem.
 
2. Skriv gärna ner händelseförloppet med detaljer under tiden. Jag förstår att det är mycket att hålla reda på när det är sex personer som står i kö för att våldsföra sig på dig, men om du avviker det minsta från ditt första vittnesmål så kommer det att minska chansen för en fällande dom.
 
3. Ta inte illa vid dig, bli inte känslosam! Det ökar nämligen risken för blockeringar i medvetandet vilket i sin tur gör att du inte kan återge händelsen på ett redigt och nyktert sätt. Du vill ju verka trovärdig.
 
4. Hoppas på att någon har med sig handklovar eller rep eller dylikt. Endast en låst dörr och sex främmande våldtäktsmän med sikte på dig betyder nämligen inte att du befinner dig i ett hjälplöst tillstånd. Du skulle ju kunna putta dem som dominobrickor, resa dig upp och promenera ut. Du skulle ju kunna vara med på det, vilja du med. Jag menar, att en femtonårig flicka - inlåst i ett rum med sex killar som snott hennes grejer och tar av henne kläderna och har samlag med henne en efter en trots att hon säger "nej nej nej" - är ju liksom inte beviiis på att hon inte vill. Eller hur?

 

Tillägg: 5. Stanna inte kvar med tjejkompisen när hon blir för full på festen. Jag vet att du gärna vill ställa upp och det där och det inte känns så bra att lämna henne med ett gäng killar när hon är dyngrak. Jag vet att ni har lovat varandra att alltid ställa upp när det gäller, att du har lovat hennes mamma samma sak. Men vet du vad? OM den där festen slutar med att det är du som blir gruppvåldtagen så kommer det faktum att du stannade kvar när du kunde ha gått hem att betyda att du egentligen ville. Bara så att du vet.

 
 
 
Tillägg: 6. Håll tummarna för att killarna hotar med stryk. Gärna skriftligen, med underskrifter från samtliga. För det faktum att du vet vad som kan hända, som ofta händer, om man försöker sätta sig emot ett gäng fulla killar som bestämt sig för att ha sex med dig, det är inget hot. Eller snarare: det är ingen grund till att du ska vara livrädd. Att du har läst och sett på tv och hört kompisar berätta om fall när andra tjejer blivit, inte bara våldtagna, utan misshandlade, mördade, för att de försöker stå på sig. Det är inget som håller i rätten, förstår du väl? Att vi matas in med att vi alltid ska vara på vår vakt, alltid rädda, för att annars kan det gå illa - det är ju ingen som gör att det är trovärdigt att du fruktar för ditt liv när du är instängd i ett rum med en rad killar som köar utanför. Eller hur? 
 
Då vet vi då. Se så, ut och lek nu tjejor!
 
Som ni förstår är detta en ironisk text, som har sin grund i den omtalade gruppvåldtäkten.
För i mina och många andras ögon är det en solklar gruppvåldtäkt den 15- åriga flickan blir utsatt för.
 

Våldtäktsfriande:

”Juridiskt akrobatnummer”


Publicerat av Mikaela Åkerman  i SvD Nyheter
 
Hovrätten friade i dag sex pojkar som dömts för gruppvåldtäkt på en flicka i Tensta tidigare i år. Flickans advokat Magnus Eriksson kallar domen för "ett juridiskt akrobatnummer". Men Göran Witt-Strömer, en av pojkarnas försvarare, är nöjd med beslutet.
 

De sex pojkarna har tidigare fällts av Solna tingsrätt för gruppvåldtäkt på en ung flicka i Tensta i mars.

Våldtäkten ska ha ägt rum under en lägenhetsfest. Enligt tingsrätten turades tonårspojkarna om att våldta den 15-åriga flickan i ett rum som tidvis varit låst.

Men i dag ändrade hovrätten domen. Utifrån hur lagen såg ut före skärpningen den 1 juli 2013 bedömer hovrätten inte att flickan befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd, även om de anser att hennes berättelse är trovärdig.

 

Enligt rätten saknas belägg för att flickan haft anledning att känna sig rädd för att bli misshandlad eller råka illa ut om hon sa nej.

Magnus Eriksson, flickans advokat, är besviken.

– Jag delar inte alls hovrättens uppfattning och tycker omständigheterna varit sådana att de ska dömas för våldtäkt, säger han.

Han anser att det är bra att hovrätten tolkar lagen restriktivt, men tycker inte att händelsen återges korrekt. Det gör den däremot i tingsrättens dom och i förundersökningen, menar han.

– De låser in henne i ett rum, tar hennes jacka och gömmer hennes mobiltelefon. De är i ett numerärt överläge, struntar i att hon säger nej och tar av hennes kläder. Jag vet inte vad mer hon hade kunnat göra för att tydliggöra att hon inte var med på noterna.

Enligt Magnus Eriksson kände flickan dödsfruktan.

– Hon säger att hon sagt nej flera gånger men att det var som att de inte brydde sig, och då menar jag att det är våld eller hot om våld.

– Sen har hovrätten valt att göra någon form av juridiskt akrobatnummer. Varför de gör det kan jag inte svara på, säger Magnus Eriksson.

 

Göran Witt-Strömer, en av pojkarnas försvarare, håller inte med om den beskrivningen.

– Nej, det vore väl synd att säga. Domen är i enlighet med de synpunkter vi hade, nämligen att hon inte har befunnits sig i hjälplöst tillstånd så som lagen är formulerad, säger han.

Det kan man i sin tur tycka vad man vill om, menar han, men tillägger att det för en fällande dom också krävs att det funnits uppsåt.

– Hovrätten säger att det inte är helt lätt att bedöma flickans berättelse och att det inte ensidigt går att lita på henne fullt ut. Bland annat pekar de på omständigheten att hon har kunnat lämna lägenheten men inte gjort det, säger Göran Witt-Strömer.

Han har inte pratat med sin klient under dagen och vet därför inte hur pojken ser på den friande domen.

– Men det här är inget roligt mål för någon. Det har inte varit roligt för honom och det har inte varit roligt för flickan heller, säger Göran Witt-Strömer.

 

Det är nu upp till riksåklagaren att avgöra om domen ska överklagas. Magnus Eriksson anser att de signaler som hovrätten lämnar gör att riksåklagaren allvarligt bör överväga att överklaga domen.

Hur mår flickan efter dagens besked?

– Hon mår ju inte bättre. Det är naturligtvis extremt kränkande att inte bli trodd, och det är olyckligt att hovrätten inte återger de faktiska omständigheterna, utan utelämnar vissa väsentliga bitar.

Pussar Girly

Gör skillnad, skriv under du med!!!

I Tensta Stockholm i mars i år utsatte 6 pojkar en 15-årig flicka för en grov våldtäkt.
I juni dömde Solna tingsrätt alla sex, som var mellan 15 och 16 år gamla när brottet begicks, till ungdomsvård.
Fem av dem för grov våldtäkt och en av dem för försök till grov våldtäkt.
Nu i slutet av september väljer Svea hovrätt att fria samtliga för grov våldtäkt, våldtäkt och till och med sexuellt ofredande.
Med motiveringen – Hon kan mycket väl ha sagt nej, men även om det varit så blir det inte per automatik våldtäkt.
Så kallat tjatsex är inte något som faller inom våldtäkt. De samlag som ägt rum kan mycket väl ha skett mot hennes uttryckliga vilja men om det inte varit utnyttjande av ett hjälplöst tillstånd är det inte våldtäkt, säger domaren Sven Jönson. Källa:Aftonbladet.
 
Jag/vi kräver att nu att Riksåklagaren tar fallet till Högsta domstolen för en ny prövning.
 
Klicka på länken här under och skriv sedan under namninsamlingen ni också.
Tillsammans kan vi förändra världen. DIN RÖST GÖR SKILLNAD!!!!
 

namninsamling.se

 
Alla känner vi förmodligen någon som har våldtagits/ utnyttjats sexuellt.
Men alla vet inte om det.
Kanske har det hänt din flickvän, syster, mamma eller en nära vän.
Men att man har blivit tvingad till sex, att någon tagit på dig, i dig, mot din vilja, är inte något alla vågar prata om.
Utan man skäms, tar på sig skulden, förutsätter att ingen ska tro dig.
Men det är inte ditt fel,du ska inte skämmas, du har inte begått något fel.
Du ska bli behandlad med respekt både av dina nära. samhället, polis och domstol.
Den/de som skadat dig gjort dig så jävla illa, det är dom ska skämmas och sedan straffas för sina otäcka handlingar.
(Bilden har inget med denna specifika artikel att göra)
 
Hoppas att vi tillsammans kan ändra på sättet många i samhället ser på en våldtagen kvinna.
Att våra lagar är riktiga och  följs av den svenska domstolen.
Jag tror att vi kan förändra, det måste jag tro.....
 
Om du behöver någon att prata med kan du ringa

Kvinnofridslinjen 020505050

Klicka på länken↑ Här kan du få rådgivning, prata av dig och få hjälp att komma vidare.
 

UMO 

länk

(ungdomsmottagning på nätet.)

 
Brottsofferjouren :

0200-21 20 19

RFSL:s brottsofferjour :
020-34 13 16

Barnens rätt i samhället, BRIS :
116 111

Nationella hjälplinjen :
020-22 00 60

Jourhavande kompis:
020-222 444

Akutfall ring  112

 

Vårdguiden 

Klicka på länken eller ring 1177.

Här kan du hitta det mesta du kan behöva.
Söka efter information, rådgivning, akut läkarmottagning samt psykolog i din kommun.
 
 

Kisses Girly

 
 

Min livslevande Hello Kitty

I dag har jag myst med den här tjejen.
Världens sötaste & goaste lilla ettåring.
Äntligen har jag fått min egen livslevande Hello Kitty ;)
Nattkyssar Girly

DO YOU FIT IN?

 
Denna annons har du mötts av de senaste dagarna.
Hur du reagerat vet bara du.
Detta måste var en kampanj för något annat eller ett skämt var min reflektion.
Men samtidigt skulle detta kunnat vara en helt "normal" annons i dagens samhälle.
Många har säker inte ens reagerat på reklamen eller reflekterat över budskapet.
En smal kropp på en reklampelare, som skriker ut budskapet "smal är lika med lycka" känns helt i sin ordning.
Varje dag möts vi av reklam som uppmanar oss att banta tex "så här tappar du 10 kilo  på 7 dagar".
 
Nu var detta inte en sjuk reklam för en ännu sjukare nätbutik.
Med reklamen ville föreningen uppmärksamma ett sjukt ideal.
Inte att en del av oss är smala, absolut inte.
Utan att bara en sors kropp duger i vårt samhälle.
Om du inte är smal är du inte snygg och därmed  heller inte lycklig.
 
 
Jag vet hur det är att vara sjuk i ätstörning.
Jag har varit sjuk sedan jag som 12 åring fick anorexia, efter en bantning som gick över styr.
Efter det har mitt liv handlat om en sak "vara smal".
Men jag har aldrig lyckats hålla den smala kroppen vidare länge.
Svält,fanatisk träning,anorexi,hetsäta,bulimi,banta,hetsäta,spy,hetsäta,spy,svälta osv.
Så har mitt liv sett ut i alla år.
Haft friskare perioder när jag fokuserat på hälsosam mat och träning, mått riktigt bra.
Men till slut har jag åter igen hamnat i det extrema och sjukdomen har fångat mig i sina klor.
Ångesten är alltid närvarande.
Då jag äcklats av mig själv, min svaghet, min feta kropp.
Jag är äcklig, dålig, värdelös som inte kan behålla kroppen smal och trimmad.
Som äter för mycket, hetsäter utan något stopp.
 
I dag är jag 35 år och för 1,5 år sedan sökte jag äntligen hjälp för min svåra ätstörning.
Har fått bra behandling, så det går framåt men väldigt långsamt.
Två steg fram och ett tillbaks.
Har varit sjuk i 23 år och att bli helt frisk kan ta lika lång tid.
Men i dag är jag medveten om problemet och vågar erkänna att jag är sjuk.
Framförallt be om hjälp.
Skulle önska att jag kunde känna mig bekväm i min kropp.
Men det gör jag verkligen inte.
Efter att åter ha hamnat i en hetsätning period, ångest och sjukdomstillstånd.
Har jag lagt på mig säkert tio kilo.
Ångesten river i brösten, vill gå ner i vikt men på ett bra sätt denna gång.
Röra på mig mer, för det får mig att må bra.
Träning och god kost är bra för kroppen.
Men orkar inte och är samtidigt rädd att falla tillbaka i  det extrema.
En dag i taget, en dag ska jag vara frisk och må bra i min kropp oavsett storlek.
KÄMPA!!!!!
Jag i min kropp, inte smal men det är min.
Jag måste lära mig leva med den utan ångest!!!
Oavsett om den är smal, mullig, rund, vältränad är den min.
Puss Girly

Sensommardag


Puss Girly

 
 
 
 
 
 
 

Musslor med aioli till förrätt.

Något som gör mig lycklig & lite pirrig i magen,
är tex att bli utbjuden på fin middag av den jag älskar.
Göra sig extra fin och sedan hand i hand spatsera runt på stan.
Sedan sitta i skenet av levande ljus och njuta en god middag med den man håller kär.
 
I somras bjöd min kära pojkvän ut mig på middag på en mysig restaurang.
Till förrätt åt vi musslor, något jag aldrig tidigare smakat.
Blev positivt överraskad, musslor med aioli är riktigt gott.
Till varmrätt åt jag rödspätta, fisken var otroligt god.
 Älskar fisk & skaldjur.
gif maker
 
Sedan vandrade vi vidare till en jätte mysig pub,
killen drack en whisky medan jag avnjöt en irish coffee.
 
 

En supermysig kväll att minnas!!


Dumma, dumma höstvirus försvinn!!!

Det dumma höstviruset är här.
Alla ligger halvdäckade till sängs, så även jag.
Ont i kroppen, huvudet, hostar, näsan är igen täppt och halsen svider.
Blääää känner jag.
 
Tur i oturen att pojkvännen är lika sjuk, så vi kan ligga och  hålla handen i soffan.
Super tur att lilla vovven är här och muntrar upp oss.
Han myser ner sig mellan oss i soffan.
Lite chai latte är varmt & gott för halsen.
Levande ljus skapar värme för kropp & själ.
 

Mina älsklingar

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Puss,puss Girly
 
 

KALASDAGS

Måndag veckans segaste och längsta dag.Men även en ny start, en dag att ta nya tag och komma igen.Min Måndag vart en kalasdag.
Min kompis fru Stjärna fyllde 30 år.
Självklart uppvaktade jag henne med present och "skönsång".
Hon bjöd på gofika, närmare bestämt kladdkaka med grädde.
Den var syndigt god......
Helt klart en personlig favorit.Sådan far sådan dotter

Helgen har jag spenderat med min pojkvän och hans lilla dotter.
Vi har varit hemma och myst & Lillan har lekt på gården  med grannbarnen.
I går kom min mor, far & min syster Lina över på middag.
Som vanligt gjorde jag min paradrätt, tacopaj.
Men denna gång hade jag tacokryddad kyckling som fyllning.
Enligt mig den godaste pajen jag åstadkommit hittills.
 
Lillan är en kopia av sin far.
Speciellt om man jämför med bilder från killens barndom.
Är nästintill omöjligt att se skillnad på honom som liten och Lillan i dag.
 

Ser ni likheten?

Nattkyssar Girly

 
 

 

På skansen, bland alla andra....

Nu var det så här att skansen hade gratis inträde för alla som hade ett coop kort.
Det här ska utnyttjas tänkte vi, tyvärr tänkte  resten av Stockholms befolkning lika dant.
Jag har besökt skansen nästen varje år, sedan jag var runt året.
Men aldrig tidigare har jag upplevt en sådan fruktansvärd trängsel.
Överdriver inte om jag säger så här, du hade tur om du lyckades få en skymt av ett djur.
 
Men vi var glada i alla fall.
Ganska glada ....
Promenerade milen, och ett och annat djur såg vi faktiskt under vår färd.
Besökte även gamla hus, däribland en skola där en gammaldags lärarinna tog i mot oss.
Annars var det tivolit, med karuseller och sockervadd som lockade allra mest.

Nattpussar Girly

 

Familjen annorlunda

 
På min gård händer det alltid något.
Har helt klart världens bästa & knasigaste Grannar.
Vi är som en enda stor familj.

Puss Girly


Sommaren som var, innehöll både prövningar och underbara dar!!

Varit borta från bloggen en bra tid nu.
Tvungen att ta i tu med jobbiga saker i mitt riktiga liv.
Men efter lite lugn och ro och eftertänksamhet är jag nu tillbaka.
För trots allt är bloggen en plats där jag kan skriva ut mina tankar och på så sätt finna ett inre lugn.
Här finns bloggläsare som visar uppskattning och saknar mig när jag inte finns här.
Slutligen är det super roligt att blogga!!!!
 
Man behöver bara ta en paus i bland, för att hitta ny inspiration och finna tillbaka till blogg glädjen.
Jag har trots allt bloggat nästan dagligen i över tre års tid.
Men har även hänt mycket roligt & spännande i sommar.
 

Nu ska ni få ta del av

sommaren 2013

Del.1 Vänner, fest & varma sommarnätter
 
Kisses Girly
 
 

 

RSS 2.0